Planiran napad – prvo Belorusija, pa Rusija? "Rekao sam Putinu..."

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Minsk ima informaciju da je Zapad planirao da pokrene vojnu ofanzivu protiv Rusije.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2022.

17:47

Planiran napad – prvo Belorusija, pa Rusija?
Foto: Profimedia

Lukašenko je naveo da je Zapad ovo planirao u slučaju da je "uspeo puč u Belorusiji 2020. godine". "Zapad se pripremao za to. Znamo pouzdano da je to tačno", rekao je Lukašenko za ruski televizijski kanal "Rosija-24".

On je kazao da je rekao ruskom kolegi Vladimiru Putinu da će obelodaniti ovu inforamciju.

"Planirali su da osvoje vlast u našoj zemlji, da priđu granici gde je ruski region Smolensk i da pokrenu rat protiv Rusije i Donbasa. Taj rat je trebalo da počne negde u periodu 2021-2022. godina", tvrdi Lukašenko, prenosi agencija TASS.

Centralna izborna komisija Belorusije proglasila je 9. avgusta Lukašenka pobednikom predsedničkih izbora, a neposredno nakon što su objavljeni rezultati, izbili su veliki protesti u Belorusiji. Zapad nije priznao rezultate izbore, a EU je uvela pet paketa sankcija protiv beloruskih zvaničnika i brojnih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: