SAD: "Šaljemo vojsku"

Američke vlasti će na jesen poslati najmanje 260 vojnika u Evropu, saopštila je danas pres služba američke vojske.

Izvor: B92

Subota, 13.08.2022.

08:40

SAD:
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Ministarstvo vojske je objavilo da će na jesen rasporediti vojnike iz 101. divizijske brigade iz Fort Kembela, u Kentakiju, da podrže svoje evropske i NATO saveznike, preneo je TAS S.

Iz 101. divizijske brigade biće raspoređeno oko 260 vojnika, navodi se u saopštenju i dodaje da će slanje vojnika biti privremeno.

Raspoređeni u Poljskoj i Rumuniji

Podsećanja radi, Sjedinjene Države šalju skoro 3.000 dodatnih vojnika u Poljsku i Rumuniju da bi, kako tvrde, zaštitili istočnu Evropu od potencijalnog prelivanja ukrajinske krize. Američki Pentagon je saopštio da će premestiti eskadrilu Strajker sa oko 1.000 američkih pripadnika iz Vilseka u Nemačkoj u Rumuniju.

Treba napomenuti da je u Rumuniju stiglo oko 100 vojnika, koji bi, kako je ranije rečeno, trebalo da se bave logistikom. SAD trenutno imaju oko 900 vojnika u Rumuniji, koja je članica NATO-a od 2004. godine i domaćin odbrambenog sistema od balističkih projektila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: