Stano: "EU poziva sve strane na suzdržanost"

Evropska unija s dubokom zabrinutošću prati nasilje u Pojasu Gaze i poziva sve strane na maksimalnu suzdržanost, izjavio je danas Peter Stano.

Izvor: B92

Subota, 06.08.2022.

21:45

Stano:
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

"Izrael ima pravo da zaštiti svoje civilno stanovništvo, ali mora se učiniti sve kako bi se sprečio širi sukob, koji bi prvenstveno uticao na civilno stanovništvo na obe strane i doveo do novih žrtava i više patnje", rekao je Stano, portparol šefa diplomacije EU Žozepa Borelja, u izjavi objavljenoj na Tviteru.

Stano je naglasio je da je nasilje već izazvalo brojne žrtve, uključujući civile i petogodišnju palestinsku đevojčicu, i više od 80 povređenih.

Drugi dan borbi između izraelske vojske i palestinskih militanata nakon više od godinu dana relativnog zatišja duž granice, izraelski avioni napali su Gazu, a Palestinci su ispalili rakete na izraelske gradove.

Izrael je u petak saopštio da je pokrenuo specijalnu operaciju protiv palestinske militantne grupe Islamskog džihada, ubivši jednog od njenih viših komandanata u iznenadnom dnevnom vazdušnom napadu na zgradu u gradu Gazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: