Lične karte i na jezicima manjina

Uskoro će na ličnim kartama u Srbiji podaci biti ispisani na srspkom, ali i na jezicima manjina koji su u službenoj upotrebi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2006.

14:29

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić i potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine Tamaš Korhec saglasili se da u najskorije vreme počne štampanje dvojezičnih obrazaca ličnih karata na srpskom i jeziku manjina, a da bude obezbeđeno i da lična imena u javne isprave koje izdaje MUP budu upisana prema pravopisu nacionalne zajednice.

MUP i pokrajinski i lokalni organi sarađivaće u realizaciji projekta "Bezbedna zajednica", čiji je cilj jačanje poverenja građana i razvijanje tolerancije. Jočić i Korhec su razmatrali pitanja ostvarivanja prava nacionalnih manjina u Vojvodini, a koja su u nadležnosti MUP, i mere za veće uključivanje pripadnika nacionalnih manjina u policijske strukture. "Zaključeno je da će brojnije uključivanje pripadnika manjina u MUP, između ostalog, biti olakšano odgovarajućim informisanjem na terenu, obezbeđivanjem polaganja prijemnih ispita na maternjem jeziku i učenjem o ljudskim i manjinskim pravima na Policijskoj akademiji i centrima obuke", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: