Dodik: Raspad sistema

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da politički dijalog o mogućim situacijama i rešenjima u BiH ne može biti zaustavljen.

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2021.

14:41

Dodik: Raspad sistema
EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Komentarišući uputstva ministarke inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turković diplomatsko-konzularnim predstavništvima da zemlje u kojima deluju upozore da je svaka priča o promeni granica u BiH zlonamerna, Dodik je rekao da je "dotična" spremna da reaguje na priču koja nije krenula odavde, ali da nikada nije regovala na činjenicu da se u BiH krši Ustav.

"Srpski predstavnici imaju svoje stavove i znaju kako da se radi u svim ambasadama širom sveta, poslala ona njihovima ili ne, oni će se uvek ponašati na taj način", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, to samo govori i svedoči o raspadu sistema u BiH, te nema tog vezivnog tkiva koje je može povezati. Dodik je napomenuo da je u prošlosti to značilo da stranci mogu nešto uraditi, ali da danas oni ni sami sebi ne mogu pomoći.

"Nezaobilazno je s njima diskutovati, jer moćni i arogantni uvek će pokušati da slede svoju logiku i da, ako ne mogu da vas ubede, onda pokušavaju da vas spreče raznim merama, kao što vas sprečavaju na medjunarodnoj sceni, pokušavaju da satanizuju, uvode sankcije i mnogo šta drugo", naveo je Dodik.

Upozorio je da o tim stvarima treba voditi računa. Dodik je rekao i da Republika Srpska mora da izbori da diskusija o tome šta i kako će biti mora da bude isključivo, kako je rekao, "naša i da nema patrone sa strane, nego jednostavno da razgovaramo".

"Zato je i naša inicijativa da razgovaramo potpuno suprotna od onog šta rade Bošnjaci", rekao je, između ostalog, Dodik, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: