Potvrđeno za B92.net: Preminula beba iz Kragujevca zaražena koronavirusom

Preminula beba stara svega devet dana koja je bila zaražena koronavirusom, potvrđeno je za B92.net.

Izvor: B92, Dragana Plaziniæ

Ponedeljak, 19.04.2021.

13:06

Potvrđeno za B92.net: Preminula beba iz Kragujevca zaražena koronavirusom
Foto: Profimedia

Beba je prethodno bila prebačena u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu, gde je i preminula.

Beba stara samo 10 dana, koja je zbog citokinske oluje i korone razvila simptome kao odrasla osoba, prebačena je iz Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu, u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici u Beogradu, rečeno je ranije danas za medije iz UKC Kragujevac.

Beba, koja je odmah po rođenju stavljena na respirator i za čiji život su se od samog rođenja borili lekari Odeljenja za neonatologiju u Kragujevcu, prebačena je u Tiršovu, jer joj je bio potreban poseban aparat, koji ima samo ova ustanova.

Dete je stiglo na svet zaraženo koronavirusom. Zarazila se još dok je bila kod majke u materici. U prvim satima je bila dobro, ali je trećem satu dobila temperaturu a ubrzo je razvila i sve simptome zapaljenja.

Stavljena je i na respirator.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: