Protest zbog Dražine slike

Zajednica sandžačke dijaspore protestuje zbog fotografije Draže Mihajlovića na Internet-sajtu Ministarstva dijaspore Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2005.

12:49

Default images

Edin Salković, predsednik Zajednice, u pismu ministru za dijasporu Vojislavu Vukčeviću protestuje zbog toga što je na Internet-prezentaciju Ministarstva postavljena slika četničkog komandanta iz Drugog svetskog rata Draže Mihajlovića, o čemu je pisao i B92.

"Postupak je u najmanju ruku čudan pošto ste nam poručili da je Ministarstvo za dijasporu i naše, da postojite da biste nama služili i da želite da nas zbližite s matičnom zemljom. Iz tih razloga, verujemo da Vaše ministarstvo nije ministarstvo samo srpskog naroda, već svih državljana Srbije i Crne Gore, a čin postavljanja slike Mihajlovića na zvaničan sajt Ministarstva je šok za sve Bošnjake", navodi Salković u pismu.Salković konstantuje da su Bošnjaci iz Sandžaka duboko pogođeni tim potezom i da je Zajednica sandžačke dijaspore zabrinuta. "Smatramo da su naši međusobni odnosi, koji su, s obzirom na naša prva iskustva s Ministarstvom za dijasporu, krenula linijom razumevanja, tolerancije i međusobnog uvažavanja, a na dobrobit i Srba i Bošnjaka, tim činom ugroženi", navodi se u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: