Četvrtak, 13.10.2005.

13:29

Vukčević preuzima slučaj Demirović?

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević je rekao da je tužilaštvo spremno da preuzme slučaj Dejana Demirovića.

Izvor: FoNet

Default images

Pripadnika jedinice Škorpioni Okružno tužilaštvo u Beogradu tereti za ubistvo 14 Albanaca u Podujevu 1999. godine. Vukčević je rekao da je Demirovićev predmet vraćen u fazu istrage na osnovu prigovora njegovog branioca.

On je kazao da nije imao prava da ranije reaguje povodom Demirovićevog slučaja, jer je u vreme osnivanja Tužilaštva za ratni zločin optužnica koju je podiglo Okružno tužilaštvo već bila pravosnažna.Vukčević je dodao da će pratiti taj slučaj, kako bi se eventualno umešao i preuzeo predmet.

Vukčević je najavio da će uskoro biti pokrenuta istraga protiv još nekih osoba osumnjičenih za ratni zločin, a biće podignute i nove optužnice.

Kanadske vlasti izručile su juče Demirovića vlastima u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: