Koje tri mere razmatra Krizni štab?

Nova sednica Kriznog štaba, povodom aktuelne epidemiološke situacije, biće održana u petak od devet sati, prenose mediji.

Izvor: B92

Sreda, 18.11.2020.

18:28

Koje tri mere razmatra Krizni štab?
Depositphotos/sezerozger

Članovi Kriznog štaba možda će odlučivati o eventualnim novim merama za sprečavanje širenja koronavirusa.

O uvođenju novih mera govorila je danas i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je kazala da, ukoliko ne dođe do smirivanja situacije, neće se čekati 1. decembar kako bi se razgovaralo o donošenju novih mera, a nedavno je najavila i da bi sledeća mera mogla biti neka vrsta zabrane kretanja.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kazao je nedavno da bi se moglo razgovarati o tri nove mere i to: o daljem skraćivanju radnog vremena prodavnica i ugostiteljskih objekata, zatim o prelasku na rad od kuće u većini firmi, uz obaveznu potvrdu za vrtiće da roditelji dece moraju da budu na svom radnom mestu.

Tiodorović je kazao i da bi se moglo razgovarati o ograničenju broja putnika u javnom gradskom prevozu.

Epidemiolog Predrag Kon je na jednoj od prethodnih sednica Kriznog štaba preporučio da škole potpuno pređu na onlajn nastavu.

U Srbiji je danas zabeležen najveći broj zaraženih od početka epidemije - 5.613, a u poslednjih 48 sati registrovano je više od 10.000 obolelih.

U bolnicama je trenutno 5.317 pacijenata, kapaciteti u većini gradova su gotovo popunjeni, a najdramatičnija situacija je u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: