Sreda, 18.11.2020.

08:49

Rekordan broj novozaraženih; Još jedna opština uvela vanrednu situaciju; Kraljevo: 93/159 VIDEO

Od početka pandemije u Srbiji od kovida 19 obolelo ukupno 92.375 ljudi, a preminula su 1.054 čoveka. Tiodorović: Umiru i mladi pacijenti, situacija je vanredna.

Izvor: RTS

Rekordan broj novozaraženih; Još jedna opština uvela vanrednu situaciju; Kraljevo: 93/159 VIDEO
EPA-EFE/ Marko DJokovic

U Kliničkom centru u Nišu je 235 pacijenata, većina njih je u vrlo teškom stanju. Juče je potvrđen 331 slučaj. Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže za RTS da je situacija vrlo ozbiljna i da se ukupna situacija u Srbiji može oceniti kao vanredna.

"Već je iza nas daleko nesigurna i nepovoljna, znači da ćemo od danas pa narednih dana, verujem do kraja nedelje, imati stalni priliv novih bolesnika", istakao je Tiodorović.

Podatak koji sve mora da zabrine, kako je dodao, jeste da je noćas umro mlad čovek iz Niša,1975. godište, što znači da su i mladi ugroženi. Preminuo je i pacijent iz Leskovca, 1970. godište.

"Traje strašna bitka za živote iz minuta u minut", poručuje Tiodorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: