Ruski avioni presreli američki, objavljen snimak VIDEO

Ruski borbeni avioni presreli su američki izviđački avion RC-135 iznad Japanskog mora, saopštilo je Rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Subota, 11.07.2020.

19:44

Default images

Ruske vazduhoplovne snage su u neutralnom prostoru iznad Japanskog mora opazile cilj koji leti ka granici Ruske federacije i koji je identifikovan kao američki izviđački avion RC-135, saopštilo je rusko ministarstvo.

Za identifikaciju i presretanje korišćeni su borbeni avioni Su-35S i "mig 31bm".

U saopštenju koje prenosi ruski kanal Zvezda, navodi se da su ruski lovci pratili američki avion na sigurnoj udaljenosti, u skladu sa međunarodnim pravilima u vazdušnom prostoru nad neutralnim vodmama.

Kako se ističe, to se može videti na snimku koji je objavljen. Preko krila ruskog lovca jasno se vidi RC-135 na čijem repu je američka zastava.

Nakon što je američki izviđački avion izveo zaokret i udaljio se državne granice Ruske Federacije, ruski avioni vratili su se u svoju bazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: