"Tanja Fajon čini sve da bi Srbima ogadila EU"

Evroparlamentarka Tanja Fajon čini sve da bi Srbima ogadila Evropsku uniju, kaže ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Utorak, 23.06.2020.

10:59

Foto: EPA/DUMITRU DORU

On je rekao da lično nije pristalica Evropske unije i da, što se njega tiče, Fajon "radi u dobrom pravcu".

"Ona će na kraju ubediti Srbe da ne treba da budu u Evropskoj uniji. Predsednik Aleksandar Vučić je čovek koji je za Evropsku uniju, koji drži Srbiju na evropskom putu. Kada bi se on pomerio i nekoliko puta dao antievropske izjave - Evropske unije u Srbiji neće biti", rekao je Vulin, a prenosi Pokret socijalista u saopštenju.

Kako kaže, Fajon uspešno radi na tome da evroskeptici jednog dana dobiju većinu u Srbiji kada je u pitanju odnos prema Evropskoj uniji.

Komentarišući izjave da je "u Srbiji društvo podeljeno", ministar Vulin je rekao da ne razume kako onda funkcionišu društva u kojima odredjene političke opcije na izborima dobiju daleko manju podršku nego što je dobio Aleksandar Vučić u Srbiji.

To što je u Srbiji dva miliona ljudi glasalo u nedelju za Aleksandra Vučića, Vulin kaže da je to demokratija.

"Stalno slušamo o podeljenom društvu. Koje podeljeno društvo? Ako je kod nas podeljeno društvo, a imate više od 60 odsto glasova za jednu političku opciju, onda je u Nemačkoj gradjanski rat, jer tamo prave Vladu i sa 30 odsto, 10 odsto. U Sloveniji onda, oni samo što se ne raspadnu, jer oni jedva da formiraju Vladu", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: