Utorak, 24.03.2020.

08:01

Provincija Hubej ukida restrikcije kretanja

U kineskom gradu Vuhanu, gde je počela epidemija bolesti covid-19, restrikcije kretanja biće ukinute 8. aprila posle više od dva meseca izolacije.

Izvor: Beta

Provincija Hubej ukida restrikcije kretanja
Getty Images/Stringer

Kako su saopštile vlasti, ostatku provincije Hubej gde se Vuhan nalazi mere izolacije ukidaju se od sutra, 25. marta, prenosi Frans pres.

Samo stanovnici koji se smatraju zdravim u prvo vreme moći će slobodno da se kreću. Osobe koje su zdrave moći će da napuste provinciju Hubej od noćas u ponoć, a Vuhan od 8. aprila. Kina je zabranila ulazak i izlazak iz Vuhana 23. januara i proširila izolaciju na veći deo provincije narednih dana. Drastične mere uvedene su kada je novi korona virus počeo da se širi na ostatak Kine i van zemlje za vreme praznika lunarne Nove godine kada mnogi Kinezi putuju. U provinciji Hubej skoro da nije bilo novozaraženih u više od nedelju dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: