Mediji: Ovaj čovek mora biti smenjen

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan mora da ode, piše beogradska štampa.

Izvor: Blic, Tanjug

Petak, 17.01.2020.

09:04

Mediji: Ovaj čovek mora biti smenjen
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Prema pisanju "Blica", Trivan se tokom mandata retko pojavljivao u javnosti, a sada kada se građani guše u zagađenom vazduhu, umesto da preduzme hitne mere, odgovornost svaljuje na druge.

Pod naslovom "Trivan mora da bude smenjen" list piše da on mora da snosi odgovornost zbog zagađenja.

O njegovoj odgovornosti, piše list, govori i činjenica da je Sekretarijat energetske zajednice pokrenuo postupak protiv Srbije zbog nepotpune primene direktive o velikim ložištima, koja se odnosi na emitovanje štetnih gasova.

List navodi i da za dve i po godine mandata nije uradio ništa na sprovođenju mera protiv aerozagađenja, da je novac za ekologiju nenamenski trošen, da je Srbija u međuvremenu postala prva u Evropi i deveta u svetu po smrtnosti od zagađenja, kao i da u Srbiji godišnje od posledica zagađenog vazduha umre 10.770 ljudi.

"Blic" prenosi i da se Trivan na sednici vlade nije potresao kada ga je premijerka Ana Brnabić kritikovala da je zbog neoglašavanja u javnosti i načina na koji radi posao krivac za sliku stvorenu u medijima.

I "Večernje novosti" bave se ovom temom i isiču da je zakazalo i Ministarstvo energetike, a oba ministarstva su, kako se navodi, kadrovi SPS-a.

List "Kurir" piše da dok se građani guše u smogu i vazduh je zagađen, Trivan ne nudi nijedno sistemsko rešenje.

"Kurir" kao krivca za zagađenje pominje i Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila u saobraćaju na putevima koji je Ministarstvo saobraćaja usvojilo krajem decembra 2019. godine, a kojim je za dve godine produžen rok proizvođačima teretnih i terenskih vozila i autobusa za vojsku da koriste normu euro 3 motora.

Istim pravilnikom produžen je i rok proizvođačima civilnih kamiona i autobusa da koriste euro 4 i euro 5 motore i tako zagađuju vazduh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: