Đurić: KiM nikada neće biti deo Albanije

Direktora Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da Kosovo i Metohija nikada neće biti deo Albanije.

Izvor: B92

Nedelja, 26.05.2019.

17:38

Đurić: KiM nikada neće biti deo Albanije
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Nijedan pedalj Srbije to nikada neće biti. To smo rešili još u maju 1945. godine kada je poražen nacizam", saopštio je Đurić.

On naglašava da bi Hašim Tači kao državljanin Srbije i predstavnik privremenih institucija u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija morao da zna da Srbija nema nameru da se ujedinjuje sa Albanijom, i da je svaki oblik separatizma protivan normama domaćeg i međunarodnog prava.

Đurić podseća da je "Velika Albanija" fašistički projekat, poražen 9. maja 1945. godine i da je, ponovo pozivati na njeno stvaranje, i to na dan održavanja evropskih izbora, šamar u lice Evropi.

"Tim pre zapanjujuće je ćutanje međunarodnih zvaničnika na pozive na komadanje i rasparčavanje suverenih i međunarodno priznatih država članica Ujedinjenih nacija", naveo je Đurić.

Bilo reakcije spolja ili ne, jedno je sigurno - projekat "velike Albanije", koja komada i guta okolne države, biće poražen svaki put kada se pojavi na istorijskoj sceni, zaključio je direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: