Tadić sa predstavnicima Srba

Izvor: B92

Petak, 15.10.2004.

17:58

Default images

Predsednik Srbije Boris Tadić u petak se sastao sa predstavnicima Srba iz zemalja u okruženju.

 Nakon susreta sa političkim predstavnicima Srba u zemljama jugoistočne Evrope, Tadić je preneo da je tokom razgovora postignuta saglasnost da odgovorni za ratne zločine budu izvedeni pred sud, i da predstavnici srpske zajednice moraju da podele odgovornost za savremena svetska pitanja.

U osvrtu na pitanja ratnih zločina, Tadić je kazao da je potvrđena potpuna saglasnost učesnika da odgovorni za ratne zločine moraju da budu privedeni pravdi. "Želimo da u zemljama u kojima živimo kao nacionalni subjekt dajemo doprinos svim modernim političkim tendencijama, da dajemo doprinos svemu onom što poboljšava kvalitet života svakog građanina naših susednih država, uključujući i pripadnike srpske zajednice", kazao je Tadić.

"Srbija i SCG će svim svojim kapacitetima štititi manjinska prava drugih naroda na našoj teritoriji, sa dobrim uverenjem da će ta prava za naš narod biti na najbolji način iskazana i zaštićena u svim državama u kojma imamo status nacionalne manjine", rekao je Tadić.

Sastanku su prisustvovali predstavnici političkih stranaka i institucija Srba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine (Republika Srpska), Mađarske, Rumunije, Makedonije i Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: