Dačić potvrdio: Vučić - Putin 26. aprila u Pekingu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio, nakon sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova, da će se Vučić i Putin sastati 26. aprila.

Izvor: B92

Sreda, 17.04.2019.

10:40

Dačić potvrdio: Vučić - Putin 26. aprila u Pekingu
Foto: EPA-EFE Andrej Cukic

Predsednik Srbije i predsednik Rusije razgovaraće u Pekingu, tokom Drugog foruma za međunarodnu saradnju "Pojas i put".

Dačić je taj sastanak najavio tokom konferencije za novinare sa Sergejem Lavrovom, preneo je Sputnjik.

"Politički odnosi Srbije i Rusije su veoma dobri, oni su na strateškom nivou. Poseta predsednika Putina je bila od izuzetnog značaja. Već je dogovoren termin susreta predsednika Vučića i Putina na samitu u Kinu. To će biti 26. aprila, a 29. je sastanak u Berlinu, koji je zakazala Angela Merkel uz prisustvo predsednika Francuske Makrona“, rekao je Dačić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin razgovarali su o organizaciji sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Pekingu, tokom održavanja Drugog foruma za međunarodnu saradnju "Pojas i put".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: