"Muči me – ne možemo da razumemo šta se dešava na Kosmetu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao za Prvu da je suštinski dijalog Beograda i Prištine daleko i da se plaši da nećemo uskoro videti nastavak dijaloga.

Izvor: B92

Utorak, 12.03.2019.

13:28

On je istakao da ga muči činjenica da “mi u Srbiji ne možemo da razumemo šta se dešava na Kosovu u Metohiji“.

“Mi Srbi ne želimo da vidimo realnost i što se više pravimo, pravimo sebi dodatne probleme. Valjda je lakše da zabijemo glavu u pesak i da pričamo bajke. Nemam problem sa tim, izgleda da smo mi Srbi i Albanci vaspitavani na Andersenu i braći Grim“, rekao je Vučić.

Na konstataciju novinara Petra Gajića da su o ideji razgraničenja govorili Dobrica Ćosić i Zoran Đinđić, Vučić je rekao da je on takvu ideju “izneo kada je stanje na Kosmetu deset puta gore nego u vreme Ćosića i Đinđića“.

Na početku razgovora novinar Prve televizije je konstatovao da je Vučić ranije izjavio da se oseća prevarenim, da ne ništa ne veruje emisarima iz Brisela, a na pitanje kako se oseća posle razgovora sa savetnicima Angele Merkel, rekao je da je razgovarao sa ozbiljnim i odgovornim ljudima.

“Što se tiče odnosa prema EU, dužan sam da kažem, EU je ta koja vodi naše razgovore, ali sam tamo više puta govorio da platforma u onakvom obliku ne sme da bude doneta od strane Prištine. Oni su obećali da se to neće dogoditi, a danas se ti ljudi iz Brisela ne javljaju“, rekao je Vučić.

Na ponovljeno pitanje o čemu je razgovarao sa savetnicima Merkelove, Vučić je rekao da postoje dve važne stvari, od toga je jedna da se od Srbije očekuje uzdržanost.

“Ne bih da ulazim u detalje“, rekao je Vučić.

Potom je govorio o slučajevima “taksa“ i “platforma“, a potom i ušao u polemiku sa Gajićem u vezi sa “plavim kovertama“, idejom razgraničenja, idejom da se ideja iznese pred poslanike Skupštine Srbije, ali je istakao i da ne može javno da govori o tome ko podržava kosovskog premijera Ramuša Haradinaja u poslednjim “akcijama“.

Kompletan razgovor pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: