"Odgovoran je on, ali to su i mediji i država" VIDEO

Načelnica Centra za neuroonkologiju KCS Danica Grujičić je u programu Prve televizije oštro reagovala na slučaj Miroljuba Petrovića i smrt “njegovog pacijenta“.

Izvor: B92, Prva

Petak, 25.01.2019.

09:45

screenshot

Podsetimo, Slavčo Petrov je preminuo od tumora na mozgu, a umesto lekarskog tretmana, bolesti je pokušao da se reši “metodama“ koje mu je preporučio Petrović.

U četvrtak su se u studiju Prve televizije suočili on i sestra preminulog, u burnoj diskusiji.

“Oni ne leče, oni tvrde da leče i to je greška u izražavanju. Oni ne znaju šta je tumor na mozgu. Ovde na ovoj klinici leži 15 dece, imamo i još 30 pacijenata. Ko treba njih da leči? Gospodin Petrović, koji nije prošao pored Medicinskog fakulteta, ili moje kolege i ja, koji smo završili specijalizaciju i kojima je trebalo deset godina specijalističkog staža da najkomplikovanije operacije mogu da urade tako da mirno uđu u salu i mogu da reše svaki problem“, navela je Grujičićeva.

Ona je navela da smatra odgovornim ne samo društvene mreže i internet, već i medije.

“Mediji takvim ljudima kao što je on daju prostor da pričaju notorne gluposti. Vi puštate na televiziju čoveka koji apsolutno ništa ne zna o različitim vrstama patologija. Ja poštujem religiozna opredeljenja svakog čoveka, ali reći nekome da ne ide kod lekara, već da veruje u prirodnu medicinu... Pitanje je kakva je to prirodna medicina. Niko ne negira da su najbolji lekovi potekli iz biljaka, ali ne možete u današnje vreme, kada je medicina neviđeno uznapredovala, da dozvolite da ljudi piju nekakve čajeve, a imaju promene na mozgu“, dodala je.

Potom je i proširila listu odgovornih.

“Odgovoran je i on, ali su odgovorni i država i mediji. Molim vas, prestanite da dajete prostor takvim ljudima. Molim urednike medija da dobro procene koga će pustiti na televiziju“, istakla je.

Grujičićeva je dodala i da su lekari opšte prakse neiskorišćeni zbog nakaradne organizacije, kao i da ne postoji država na svetu u kojoj pacijent više može da dobije besplatno nego u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: