Borba za život: Beba spasena, majka kritično, otac stradao

Lekari kruševačke bolnice i dalje se bore za život mlade žene koja je jutros teško povređena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na putu Kruševac-Kaonik.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 10.01.2019.

11:53

Borba za život: Beba spasena, majka kritično, otac stradao
Foto: Screenshot/RTS

Prema rečima dr Savka Markovića, načelnika Službe anestezije, reanimacije i intenzivnog lečenja Opšte bolnice Kruševac, žena koja je primljena u devetom je mesecu trudnoće i u izuzetno je teškom stanju,i zbog unutrašnjeg krvarenja izvršen je carski rez, posle čega je beba prebačena u KC Kragujevac.

"Trudnica je primljena u jedinicu intenzivnog lečenja hirurškog sektora Opšte bolnice oko 8.15 časova u izuzetno teškom stanju. Odmah su preduzete mere reanimacije. Oformljen je tim lekara specijalista hirurgije i ginekologije. Odlučeno je da se hitno uradi kombinovana hirurška intervencija usmerena na istovremeno spašavanje majke i deteta", rekao je dr Marković za Tanjug.

On je dodao da je odmah po završenom carskom rezu beba reanimirana i da su uspotavljeni zadovoljavajući vitalni parametri. Kako je rekao, radi nastavka lečenja beba je prebačena u Klinički centar Kragujevac.

Istovremeno je, kaže, urađena hirurška procedura usmerena na zaustavljanje unutrašnjeg krvarenja majke i ona se sada nalazi u jedinici intenzivnog lečenja hirurškog sektora.

"Stanje je i dalje izuzetno teško, vitalni parametri nisu zadovoljavajuće dobri i borba za njen život je u toku", rekao je Marković.

Nešto ranije, oko 7.30 časova, na isto odeljenje primljena je još jedna žena u relativno teškom opštem stanju sa znacima traumatskog stresa. Njeno opšte stanje je stabilizovano i ona je van životne opasnosti, rekao je dr Marković i dodao da se njeno stanje i dalje prati.

Podsetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na putu Kruševac - Ribarska Banja, kod sela Kaonik na Čokotinom brdu stradao je muškarac. Do nesreće je došlo zbog proklizavanja autobusa koji je prešao u suprotnu traku i praktično "pokupio" vozilo "fijat punto" u kom su bile četiri osobe.

Kako su meštani sela Kaonik rekli za B92.net, autobus je praktično odneo vozilo nekih tridesetak metara i zabio ga u drvo na njivi pored puta. "Fijat" je ostao potpuno smrskan, ispod prednjih točkova autobusa.

Stradali muškarac je, kako su nam rekli meštani Kaonika, iz susednog sela Đunis i bio je suprug trudnice. Prema pisanju "Blica" on je imao 26 godina, a trudnica 25.

U međuvremenu, policija je uhapsila vozača autobusa "Jugoprevoza" J. B. (37), zbog ugrožavanja bezbednosti javnog saobraćaja, odnosno učešća u saobraćajnoj nesreći, saopštila je Policijska uprava u Kruševcu.

On je uhapšen zbog sumnje da je ugrozio bezbednost javnog saobraćaja, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i biće priveden tužiocu uz krivičnu prijavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: