Grčka upozorava: Ako uđu, sravnićemo ostrvo sa zemljom

Načelnik Generalštaba grčke vojske Evangelos Apostolakis upozorio Tursku da će Grčka odlučno odgovoriti u slučaju "eskalacija turskih provokacija", prenosi MIA.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2018.

11:28

Grčka upozorava: Ako uđu, sravnićemo ostrvo sa zemljom
Foto: GettyImages

Apostolakis je tokom susreta sa grčkim novinarima istakao operativnu sposobnost i pripremljenost grčke vojske u slučaju da budu ugroženi suverenitet i teritorijalni integritet države.

„Ako budu ušli na neko nenaseljeno ostrvo, mi ćemo ostrvo sravniti sa zemljom. Ovo je crvena linija koja je prihvaćena i od vlade“, rekao je, prema „Katimeriniju“, načelnik Generalštaba grčke vojske, dodajući da je za Grčku najvažnije da obezbedi mir u regionu.

Komentarišući strateški dijalog između SAD i Grčke koji je održan prošle sedmice, Apostolakis je rekao da Vašington traži način kako da obezbedi ravnotežu u regionu, a da „Grčka igra pozitivnu ulogu i predstavlja most u takvim namerama“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: