Vučić se oglasio o napadima na novinare

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je uvrede i pretnje upućene novinarki Studija B Barbari Životić, kao i napade na Ljiljanu Smajlović i Verana Matića.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

16:39

Vučić se oglasio o napadima na novinare
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Najoštrije osuđujem divljačke uvrede i pretnje na račun Ivane Vučićević i Barbare Životić, ali i brutalne napade na Ljilju Smajlović i Verana Matića. Država Srbija preduzeće sve mere, ne samo da fizički zaštiti novinare, već da sačuva i njihovo pravo na profesionalno dostojanstvo“, napisao je Vućić na Tviteru.

Da podsetimo, bura oko novinarke Studija B digla se zbog izveštavanja o protestu opozicije, a društvene mreže prepune su osuda.

Ilustrovana politika objavila je na naslovnoj strani izdanja od ponedeljka 11. decembra likove novinarke Ljiljane Smajilović, predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića i ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota na slici Bogorodice kako hrani Isusa uz naslov "Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan".

Te novine, koje su u državnom vlasništvu, objavile su 30. oktobra naslovnu stranu sa natpisom "Psi su pušteni" i prateći tekst čiji je autor Đorđe Martić, a koji je upućen protiv nezavisnih novinara i medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: