Određen pritvor uhapšenima, prebačeni u zatvor u Podujevu

Četvorica Srba koji su u petak uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici, prebačeni su u zatvor visokog rizika u Podujevu, izjavio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić

Izvor: B92

Subota, 24.11.2018.

17:20

Određen pritvor uhapšenima, prebačeni u zatvor u Podujevu
Foto: Tanjug/AP

Osnovni sud u Prištini odredio je ranije danas pritvor do 30 dana trojici Srba uhapšenih u petak zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Pritvor je na zahtev specijalnog kosovskog tužilaštva određen za Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića i Dragišu Markovića, koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića.

Danas su pred sudijom saslušani samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadano.

Četvrti Srbin, koji je juče takođe uhapšen Saša Churčić, treba da bude priveden u sudu u Kosovskoj Mitrovici, jer se on ne tereti za ubistvo Ivanovića, već za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.

Uhapšeni su u petak saslušani pred inspektorima kosovske policije.

Ivanović je ubijen 15. januara oko 9:00 ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: