U avion udario grom, prinudno sleteo u Beograd

Avion Montenegro erlajnsa, koji je u rejonu Skadarskog jezera udario grom, a koji je bio na letu od Pariza ka Podgorici, preusmeren je na aerodrom u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

15:01

U avion udario grom, prinudno sleteo u Beograd
Foto: Gettyimages/David McNew

"Na jučerašnjem letu iz Pariza za Podgoricu, usled loših vremenskih uslova prilikom približavanja podgoričkom aerodromu, kapetan vazduhoplova Embraer E195 je s pravom odlučio da avion preusmeri na alternativni aerodrom u Beogradu", rečeno je u avio-kompaniji za CdM.

Kako su naveli, takvi slučajevi nisu nepoznanica u svetu vazduhoplovstva.

"Sigurnost putnika i članova posade nije ni u jednom trenutku bila ugrožena, a avion je nakon toga bezbedno sleteo na beogradski aerodrom", pojasnili su za CdM iz crnogorske avio-kompanije.

Putnici su kasnije vraćeni u Podgoricu drugim avionom iste kompanije.

"Nakon detaljne inspekcije i sanacije manjih strukturalnih oštećenja na avionu, a u saradnji sa inženjeringom proizvođača aviona Embraer, letelica je već jutros vraćena u redovni saobraćaj", navedeno je u izjavi zvaničnika Montenegro erlajnsa za crnogorski portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: