Utorak, 20.11.2018.

15:50

Todorić uplatio kauciju od milion evra, pušten iz zatvora

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izašao je iz zatvora na uslovnu slobodu pošto je uplatio kauciju u visini od milion evra.

Izvor: Beta

Todorić uplatio kauciju od milion evra, pušten iz zatvora
Foto: Tanjug/AP

Po izlasku iz zatvora Remetinec Todorić nije davao izjave.

Istražni sudija ukinuo je na današnjem ročištu Todoriću istražni zatvor pošto je na sud stigla potvrda o uplati kaucije u visini od 7,5 miliona kuna.

Advokat Jadranka Sloković rekla je novinarima da su u prikupljanju kaucije Todoriću pomogli njegovi prijatelji koji su, kako je objasnila, novac skupljali tri dana, ali nije želela da otkrije o kome je reč.

Ona je dodala da sud zna ko je platio kauciju. Sloković je posle sudskog ročišta izjavila da su Todoriću izrečene i mere predostrožnosti, odnosno da neće napuštati boravište bez dozvole suda. Uz to je dužan i da preda pasoš.

Nekada najmoćniji hrvatski privrednik izručen je 7. novembra Hrvatskoj iz Velike Britanije posle godinu dana bekstva.

On je pobegao po izbijanju afere Agrokor u kojoj je osumnjičen da je nezakonito pribavio 1,142 milijarde kuna.

Tužilaštvo je u oktobru prošle godine pokrenulo istragu u slučaju Agrokor kojom je obuhvaćeno 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili (Baker Tilly), koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

Prvoosumnjičeni je Ivica Todorić, a među osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante. Sumnja se da su zajedno s ostalim osumnjičenima ocu, Ivici Todoriću, omogućili pribavljanje više od 1,142 milijardi kuna protivpravne dobiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: