Utorak, 20.11.2018.

11:20

Radojičić: Prihvatilište za decu na stalnoj adresi

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio da će Prihvatilište za decu i mlade dobiti svoju novu zgradu na Zvezdari.

Izvor: Tanjug

Radojičić: Prihvatilište za decu na stalnoj adresi
Foto: Tanjug/ ZORAN ZESTIC

"Privodimo kraju projekat preseljenja Prihvatilišta za decu i mlade, koje će posle 20 godina postojanja na privremenoj adresi dobiti svoju novu zgradu na Zvezdari", rekao je Radojičić.

Gradonačenik je rekao će Grad Beograd nastaviti da pruža podršku i pomoć svoj deci kojoj je to potrebno.

"Odgovorni smo, pre svega, prema najranjivijim grupama, a to su deca bez roditeljskog staranja, siromašna deca, kao i deca sa razvojnim poteškoćama. Privodimo kraju projekat preseljenja Prihvatilišta za decu i mlade. Na 1.700 kvadratnih metara nove zgrade, znatno smo povećali kapacitet za prijem dece, obezbedili bolje uslove za korisnike, dnevni boravak, edukativne radionice, senzornu sobu, prostorije za igru i kabinet za informatiku", navodi gradonačelnik.

Radojičić je podsetio da u toku godine kroz ovo prihvatilište podršku dobije i do 600 dece, uzrasta od 7 do 18 godina, i naglasio da će novi prostor moći da primi veći broj dece.

"U okviru ove ustanove, prvi put u gradskoj nadležnosti je još jedna usluga - dnevno prihvatilište za decu - svratište, kojom pružamo podršku i pomoć najranjivijoj grupi, u najvećem riziku", deci na ulici, kojoj je potrebna hitna zaštita i smeštaj. Otvaranje je planirano početkom sledeće godine - dodao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je podsetio i na druge usluge zaštite najmladjih Beogradjana. Beograd ima i Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju - ustanovu za decu i mlade sa smetnjama u mentalnom razvoju, autizmom, višestrukim poremećajima, Rett sindromom i sa oštećenjem sluha.

Usluge ovog centara, koje se realizuju u okviru 16 dnevnih boravaka teritorijalno rasporedjenih u gradu Beogradu, koristi oko 600 dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: