Drašković nije za tužbe protiv NATO

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2004.

19:27

Default images

Vuk Drašković je izjavio u sredu da će Savetu ministara predložiti povlačenje tužbi protiv pojedinih zemalja NATO.

Uz punu saradnju sa Haškim tribunalom, povlačenje ovih tužbi predstavlja uslov za dalje evroatlantske integracije SCG. Nakon susreta sa Bernardom Botom, šefom diplomatije Holandije, ministar spoljnih poslova SCG ocenio je da nije moguće graditi evopsko savezništvo na tužbama i izrazio uverenje da će takav korak Beograda slediti Hrvatska i BiH.

On je kazao da je osnovna poruka Evropske unije da državnu zajednicu želi što pre da vidi u evroatlantskim strukturama, ali i da Unija "ne može da pomogne u onome što sami moramo da uradimo" - u ispunjavanju međunarodnih obaveza.

Bot je kazao da je Holandija, koja do kraja godine predsedava EU, postavila zapadni Balkan kao svoj prioritet, kao i da EU i NATO žele da SCG "što je moguće pre" postane članica tih integracija. "Smatramo da imate takvo evropsko opredeljenje i da treba zajedno da radimo na ostvarenju tog opredeljenja", rekao je Bot, naglasivši da je neophodno da pre toga optuženi za ratne zločine budu izručeni Haškom tribunalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: