Brnabić Prištini: Molim vas da se okanete centralne Srbije

Premijerka Ana Brnabić poručila predstavnicima privremenih vlasti u Prištini da prestanu da pričaju o Preševu, Bujanovcu, Medveđi i da se okanu centralne Srbije

Izvor: B92

Petak, 12.10.2018.

13:04

Brnabić Prištini: Molim vas da se okanete centralne Srbije
FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIÆ

Ona je istakla da treba da se razgovara o tome da li možemo da dođemo do kompromisa koji bi obezbedio dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Brnabićeva je time odgovorila na tvrdnju kosovskog predsednika Hašima Tačija da je dobio podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona za to da Beograd i Priština što pre postignu obavezujući sporazum, sa "realnom mogućnošću korekcije granice što podrazumeva pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji Kosova".

Ona je rekla da tu izjavu i ne može nešto naročito da kometariše, jer su Tačijeve izjave, kao i drugih predstavnika prištinskih vlasti, svaki dan drugačije i u međusobnoj suprotnosti.

Time se, kako je rekla, pokazuje kao istina ono što je i sama govorila za prištinske vlasti - da mi nemamo sa druge strane stola nekoga sa kim možemo da razgovaramo, a da možemo da očekujemo da će uraditi ono što kaže.

"Molim da prekinu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi zato što to nikave veze sa životom nema i molim da se ne ide dalje na teritoriju centralne Srbije", rekla je Brnabićeva.

Poručila je da Srbija jeste i biće fleksibilna, strpljiva i tolerantna, ali da sve ima kraj.

"Molim vas da se okanete centralne Srbije i da razgovaramo o tome da li možemo da imamo kompromis koji može da obezbedi dugoročnu haprmonizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Podvukla je da su vrhovne vrednosti Srbije sloboda i mir i da ćemo se mi truditi da zadržim mir šta god da se dešavalo, ali da ne treba dalje da se priča o teritorijama centralne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: