KFOR: Nismo bili obavešteni, šaljemo svoje jedinice

KFOR nije bio obavešten da će pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ući na sever Kosova.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 29.09.2018.

13:55

KFOR: Nismo bili obavešteni, šaljemo svoje jedinice

Navedeno je i da ta misija sada šalje svoje jedinice u Zubin potok gde će ispitati situaciju, izjavio je za Tanjug glavni portparol KFOR-a Vinćenco Graso.

Prema njegovim rečima, pripadnici ROSU su uhapsili zamenika gradonačelnika Zubinog potoka, a KFOR je poslao svoje jedinice na to područje kao i da je monitoring i provera situacije u toku.

Prethodno je zamenik komadanta kosovske policije za sever Besim Hoti odbacio tvrdnje zvaničnika Srbije o zauzimanju veštačkog jezera i hidrocentrale Gazivode i o hapšenjima na tom području.

Kako je ranije preneo Tanjug, pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su danas pre podne u neposrednoj blizini brane i veštačkog jezera Gazivode.

Dodaje se i da oni nose duge cevi, a jedan deo ima fantomke.

Takođe, navedeno je da su pripadnici ROSU ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: