Društvo sudija: Sudija u rijalitiju šteti ugledu pravosuđa

Društvo sudija Srbije izrazilo je zabrinutost zbog najave da će sudija u penziji Snežana Ilić učestvovati u rijaliti program.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2018.

13:55

Društvo sudija: Sudija u rijalitiju šteti ugledu pravosuđa
Foto: Thinkstock

Ocenjuje da bi učešće u takvom televizijskom formatu moglo da šteti ugledu pravosuđa i naruši ugled svih zaposlenih.

Povodom informacije da će nekadašnja sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu učestvovati u jednom rijaliti programu, Društvo sudija Srbije je navelo da Snežana Ilić više ne može da predstavlja zaposlene u pravosuđu, s obzirom na to da je završila radni vek, ali da dostojnost neophodna za obavljanje sudijske funkcije podrazumeva i određene moralne osobine koje sudija treba da poseduje.

"Između ostalog, moralne osobine čine poštenje, savesnost, pravičnost, dostojanstvenost, istrajnost i uzornost, a ponašanje u skladu sa tim osobinama podrazumeva čuvanje ugleda sudije i suda u službi i izvan nje i svest o društvenoj odgovornosti", navodi se u saopštenju.

Društvo sudija Srbije pozvalo je i Visoki savet sudstva da i on reaguje tim povodom i apelovalo na bivšu koleginicu Snežanu Ilić da preispita svoju odluku o učešću u takvoj televizijskoj emisiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: