"Hoćete li da zaustavimo 'veliku Albaniju' ili da čekamo?"

Nema slobodne i suverene zemlje bez snažne vojske, a naša pozicija i u pregovorima o KiM biće jača u onoj meri u kojoj bude jačala i naša vojska, kaže Vulin.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2018.

14:26

Tanjug/ Ministarstvo odbrane/ bk

"Smatram da treba zaustaviti širenje 'velike Albanije', najopasnije političke ideje na prostoru Balkana. 'Velika Albanija' znači rat, i to ne samo rat sa Srbijom i Srbima, već paljenje Crne Gore, Makedonije, možda i Grčke, a sigurno Srbije", kazao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i upitao:

"Hoćete li da je zaustavimo ili nećete, ili da sačekamo na neki drugi vremenski raspored zvezda i sila?"

On je na Televiziji Hepi rekao da po pitanju razgraničenja još ništa nije dogovoreno, jer su najveće svetske sile protiv toga, o čemu, kaže, svedoči i izjava nemačke kancelarke Angele Merkel.

"Oni hoće nezavisno i celovito Kosovo. Vučić se drznuo da uđe u borbu i da im kaže da to Kosovo nije ni nezavisno, a da ne sme da bude celovito, da ne može da bude tako. On ima tu hrabrost, a svi su protiv njega. Najveći broj svetskih sila jesu protiv njega, i protiv ovakvih ideja", naglasio je Vulin.

Kaže i da najveće svetske sile hoće da opravdaju 1999. godinu, jer razgraničenje na KiM bi značilo da NATO agresija nije bila po pravu i pravdi i da na taj način priznaju da je ta agresija bila akt nasilja, pravnog i svakog drugog.

Prema njegovim rečima, to bi značilo da priznaju i zločine na KiM i da za njih neko mora da odgovara i da bude kažnjen. "Mi smo u jednom političkom i istorijskom trenutku kada možemo da pomognemo nekome ko menja istoriju, mislim na Vučića, a možemo i da mu odmognemo. Svako od nas će stajati pred istorijom. Ja verujem da je ovo obnova srpske državnosti i zaustavljanje širenja 'velike Albanije' i zato ću činiti sve da pomognem", zaključio je ministar Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: