Izabrani novi članovi Saveta ministara SCG

Izvor: B92, Beta

Petak, 16.04.2004.

09:09

Default images

Poslanici Skupštine Srbije i Crne Gore izabrali su u četvrtak nove članove Saveta ministara državne zajednice. Novi ministar spoljnih poslova je Vuk Drašković, odbrane - Prvoslav Davinić, ministar za medjunarodne ekonomske odnose Predrag Ivanović, dok je za zamenika šefa diplomatije izabran Predrag Bošković. Za svu četvoricu je glasalo po 47 poslanika iz Srbije. Za Draškovića i Davinića glasalo je 19 poslanika iz Crne Gore, a za Ivanovića i Boškovića po 18 crnogorskih poslanika. Prilikom glasanja Draškovića I Davinića, uzdržani su bili poslanici Srpske radikalne I Demokratske stranke, dok su ih poslanici SPS-a podržali.

Za svu četvoricu je glasalo po 47 poslanika iz Srbije. Za Draškovića i Davinića glasalo je 19 poslanika iz Crne Gore, a za Ivanovića i Boškovića po 18 crnogorskih poslanika. Za kandidate iz Srbije glasale su vladajuća Demokratska partija socijalista i dve crnogorske opozicione stranke, dok su kandidate iz Crne Gore podržale DPS i Socijaldemokratska partija Crne Gore. Poslanici vladajućih stranaka iz Srbije - Demokratske stranke Srbije, G17 Plus i koalicije Srpski pokret obnove-Nova Srbija, kao i Socijalistička partija Srbije koja podržava republičku manjinsku vladu, glasali su za svu četvoricu kandidata. Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka bile su udržane prilikom glasanja za sve kandidate.

Današnjem izboru Draškovića, Davinića, Ivanovića I Boškovića u Savet Ministara prethodilo je obrazloženje predsednika Srbije I Crne Gore Svetozara Marovića koji je rekao da su to sve ljudi koji imaju prepoznatljivu “stručnu I profesionalnu biografiju”. Marović se pritom zahvalio na saradnji članovima Sveta koji su podneli ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: