I Makron misli da je Rusija odgovorna za trovanje špijuna

Francuski predsednik Emanuel Makron deli isti stav s britanskim vlastima o odgovornosti Rusije u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2018.

14:06

I Makron misli da je Rusija odgovorna za trovanje špijuna
Foto: Getty Images

Makron je u telefonskom razgovoru sa britanskom premijerkom Terezom Mej rekao da nema "nikakvog drugog razumljivog objašnjenja" osim tog da je Rusija odgovorna za trovanje Skripalja nervnim agensom.

Francuski predsednik i britanska premijerka su istakli važnost evropskog jedinstva o tom pitanju i ostaće u redovnom kontaktu narednih dana, dodala je Jelisejska palata.

Britanska premijerka juče je najavila niz mera protiv Rusije, uključujući proterivanje 23 diplomate i zamrzavanje bilateralnih kontakata, ocenjujući da je Moskva "kriva" za trovanje Skripalja nervnim agensom.

Dvostruki agent Skripalj (66) i njegova ćerka Julija (33) nadjeni su prošle nedelje bez svesti na klupi u engleskom gradiću Solzberiju, a i dalje su u kritičnom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: