"Upotrebom bicikla do smanjenja zagađenja vazduha"

Predstavnici Zelene stranke Srbije u razgovoru sa građanima su promovisali veću upotrebu bicikla u cilju smanjenja zagađenja vazduha.

Izvor: B92

Subota, 24.02.2018.

15:53

Foto: Zelena stranka Srbije

Kako je saopštila Zelena stranka Srbije, prvi na listi te stranke Nebojša Žugić rekao je da je Srbija po zagađenosti vazduha treća u Evropi, a da se kao posledica aerozagađenja javlja konstantan porast hroničnih respiratornih oboljenja, karcinoma pluća i kardiovaskularnih bolesti.

"Zagađen vazduh je najveći neprijatelj zdravlja Beograđana. Zato u okviru devet rešenja koje Zelena stranka Srbije ima za Beograd, kao jedna od mera smanjenja zagađenja vazduha je i proširivanje biciklističkih staza i stimulisanje građana da kao sredstvo prevoza koriste bicikl", istakao je Žugić.

Okupljenim građanima tom prilikom podeljene su zelene jabuke kao simbol kampanje "Za zeleni i zdrav Beograd".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: