Duda prihvatio poziv Vučića da dođe u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom, koji je prihvatio poziv da dođe u posetu Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.01.2018.

11:47

Duda prihvatio poziv Vučića da dođe u Srbiju
Foto: EPA / Pawel Supernak

Vučić i Duda su razgovarali o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić zahvalio je poljskom kolegi na kontinuiranoj podršci Poljske evropskim integracijama Srbije i izrazio neophodnost jačanja saradnje dveju zemalja, kako na političkom tako i na ekonomskom planu, rečeno je u saopštenju.

Vučić je istakao da je trgovinska razmena u porastu i da je neophodno privući što veći broj investitora iz Poljske, što bi dodatno unapredilo odnose dveju zemalja.

Predsednik Duda je rekao da Poljska iskreno i intenzivno podržava evropski put Srbije. Duda je istakao i da je važno poslati jasnu poruku da je Unija živa i pozvati zemlje, koje žele da se pridruže Uniji, da to i učine.

Tokom susreta predsednik Duda prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije će se danas, kako je planirano, na marginama foruma sastati sa evropskim komesarom za politiku susedstva i proširenje Johanesom Hanom.
Vučić je prethodnih imao niz susreta sa evropskim i svetskih zvaničnicima. Imao je kraći razgovor sa predsednikom Francuske Manuelom Makronom susreo se sa albanskim i italijanskim premijerima Edijem Ramom i Paolom Đentilonijem, španskim kraljem Felipeom, šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin. . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: