Ponedeljak, 25.12.2017.

11:52

Palma: Koliko dece imate?; Majka: Troje; Palma 6.000 VIDEO

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković je primio građane lošijeg materijalnog stanja, pre svega porodice sa više dece, starije i bolesne.

Izvor: {"id":5,"source":"Beta","source_link":"http:\/\/www.beta-press.com","valid":1}

Palma: Koliko dece imate?; Majka: Troje; Palma 6.000 VIDEO
Foto: JS

Oni koji su tražili pomoć dobijali su na prijemu od 2.000 do 12.000 dinara, zavisno od broja dece i socijalnog statusa.

"Za današnji prijem prijavilo se 2.000 porodica. Neću reći da me raduje, ali najveći broj građana koji je dolazio po pomoć su oni koji imaju troje, četvoro, petoro i više dece. Nisam ni znao da u Jagodini ima toliko porodica s većim brojem dece, što znači da naša borba protiv 'bele kuge' ima efekat", rekao je Marković.
Marković je naveo da su za pomoć dolazili i stariji, kojima treba novac za lekove, dok niko nije tražio da se reši neki "infrastrukturni problem" jer su, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima asfaltirane i sva infrastruktura je "rešena" još pre pet godina.
Foto: JS
"Mi smo jedini grad gde svako selo ima gas, veći broj sela ima gradsku vodu, a gradićemo kanalizaciju u tri najveća sela", rekao je Marković.
"Na mesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara. Članovi Gradskog veća i odbornici ne primaju ni plate, ni dnevnice, nema roming računa i funkcioneri sami plaćaju svoje telefonske račune, koriste svoje automobile, nema kafanskih računa, nema putnih troškova."
Foto: JS
"Poljoprivredni proizvođači ne plaćaju tezge na pijaci i lokalna samouprava im ne naplaćuje porez na poljoprivredno zemljište."
Foto: JS
Marković je dodao da u Jagodini nema ni komunalnih policajaca, a nema ni dizalica za odnošenje nepropisno parkiranih vozila.

"Naša politika je da su korisnici budžeta građani i tako ćemo raditi i ubuduće", izjavio je on.
Foto: JS
"Budžetom za 2018, godnu planirana su sva socijalna davanja i privilegije za đake, studente, penzionere, poljoprivrednike... kao i do sada. Ništa nismo ukinuli, ostalo je sve isto, samo će štednja biti povećana", rekao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: