Haos kod Ambasade SAD u Bejrutu zbog odluke Trampa VIDEO

Ispred Ambasade SAD u Bejrutu propalestinski demonstranti okupili su se na protestu protiv odluke predsednika SAD da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Izvor: B92

Nedelja, 10.12.2017.

09:55

Haos kod Ambasade SAD u Bejrutu zbog odluke Trampa VIDEO
Foto: Tanjug/AP

Sukobi su počeli kada su demonstranti pokušali da uđu u zgradu ambasade, pa je u njihovom pravcu ispaljen suzavac i upotrebljeni su vodeni topovi.

Učesnici protesta nosili su palestinske zastave, a otvorili su vatru i bacali projektile na bezbednosne snage, koje su postavile barikade na putu ka američkoj ambasadi na severu Bejruta.

Zasad nema informacija o povređenima.

Nakon Trampove odluke o priznanju Jerusalima kao izraelske prestonice izbili su nasilni protesti i došlo je do sukoba u toj zemlji. Jedna osoba je poginula, a na stotine je povređeno.

Više stotina Palestinaca i njihove pristalice protestovalo je u subotu u Rimu, a grupa maskiranih napadača je u subotu uveče molotovljevim koktelima izvršila napad na sinagogu u Geteborgu u Švedskoj.

Ministri spoljnih poslova arapskih zemalja zatražili su na sastanu u Kairu od SAD da ukinu odluku predsednika Donalda Trampa o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela.

Oni su ocenili da će to imati ozbiljne posledice po razvoj događaja jer stavlja Vašington na stranu okupatora i predstavlja kršenje međunarodnog prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: