Padobranci SAD dočekani na aerodromu u Batajnici VIDEO

Na aerodromu “Batajnica” dočekani su pripadnici Oružanih snaga SAD koji će sa srpskim vojnicima realizovati zajedničke padobranske aktivnosti.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 13.11.2017.

18:38

Padobranci SAD dočekani na aerodromu u Batajnici VIDEO

Dočeku je prisustvovao i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

U narednih pet dana oko 250 pripadnika Vojske Srbije i 173. padobranske brigade Evropske komande oružanih snaga SAD realizovaće zajedničku padobransku vežbu “Zima 2017”.

Prema planu, na aerodromima Batajnica, Kovin i Lisičiji jarak planirana je priprema vazduhoplova, obuka u desantiranju padobranaca, kao i zajedničko desantiranje iz dva američka aviona C-130 “Herkules”.

Padobranci će biti desantirani američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11.

Osim ministra Vulina, američke padobrance na batajničkom aerodromu dočekao je i zamenik ambasadora SAD Kurt Doneli, zamenik komandanta Ratnog vazduhoplpvstva i protivvazdušne odbrane brigadni general Sava Milenković i komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković.

"Cilj ove vežbe je razvijanje odnosa i interoperabilnosti između naše dve države. Vežba SAD i Srbije zajednički je dogovorena. Takođe, ovom prilikom biće održana i ceremonija razmene padobranskih simbola", izjavio je ranije portparol američke vojske u Evropi Džon Tomasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: