Četvrtak, 28.09.2017.

13:39

Milovan Bojić opet na čelu "Dedinja"

Milovan Bojić, lični lekar Vojislava Šešelja i bivši julovac, imenovan je na zasedanju Vlade za novog direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Izvor: B92, Blic

Milovan Bojić opet na čelu
Screenshot

Prema saznanjima "Blica", predlog da Bojić bude direktor uputila je Komisija za kadrovska rešenja, a ministri su se pozitivno izjasnili o njegovom postavljenju.

Ovim imenovanjem Bojić se vraća na čelo jedne od najbitnijih i najeminentnijih zdravstvenih institucija u zemlji, u kojoj je bio direktor u vreme režima Slobodana Miloševića.

Zbog zloupotrebe položaja na Institutu Bojić se našao i na optuženičkoj klupi. Tada je, u jednoj odluci suda iz 2012, osuđen na 10 meseci zatvora jer je oštetio Institut "Dedinje" za više od 200.000 nemačkih maraka.

On je osuđen za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju, jer je u vreme dok je bio direktor tog instituta pribavio korist drugim osobama.

Inače, ime Milovana Bojića dovođeno je u vezu i sa drugim aferama, a u jednom trenutku protiv njega je vođen pretkrivični postupak za sedam različitih zloupotreba, ali se od većine odustalo.

Nezvanično se pominjao i kao vlasnik klinike "Ostrog", a tužilaštvo je 2011. zatražilo sprovođenje istrage protiv Bojića zbog sumnje da je oštetio kliniku "Ostrog" za 300.000 evra.

Poznat je i po tome što je u lekarskom timu koji se brine o zdravlju haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: