Ponedeljak, 18.09.2017.

17:06

Na FPN novi master studijski program o migracijama

U novoj akademskoj godini na Fakultetu političkih nauka počeće i novi master studijskog programa posvećenog migracijama, prvi takve vrste u regionu.

Izvor: Beta

Na FPN novi master studijski program o migracijama
Ilustracija: GettyImages

Na studije će moći da se upiše 50 akademaca, a konkurs je otvoren do 30. septembra. Ovaj studijski program donosi 60 ESPB bodova, uz uslov da je u prethodnim osnovnim studijama već stečeno 240 ESPB bodova.

Master studije ponudiće širok spektar znanja iz oblasti bezbednosnog, ekonomskog, socijalnog, demografskog i geografskog aspekta migrantskih kretanja.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, o programu su govorili neki od njegovih tvoraca - dekan Fakulteta političkih nauka Dragan Simić, šefica kancelarije Međunarodne organizacije za migracije Lidija Marković, kao i predstavnica Švedske agencije za razvoj i saradnju Jovana Mihajlović.

Dekan je naveo da se na programu radilo duže od dve godine, uz učešće najvećih stručnjaka u toj oblasti i angažman 12 predavača.

"Srbija je pokazala humanost u migrantskoj krizi, a sada su nam potrebna stručna i specifična znanja u toj oblasti", kazao je Simić.

Predstavnica Međunarodne organizacije za migracije Lidija Marković istakla je da je u dosadašnjem toku prijavljivanja najveće interesovanje vladalo među zaposlenima u državnim službama. Napomenula je i da bi program mogao da bude od koristi i predstavnicima civilnog sektora.

Predstavnica Švedske agencije za razvoj i saradnju Jovana Mihajlović smatra da bi master studijski program posvećen migracijama trebalo popularisati i mimo granica Srbije, u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: