Pula: Srbin skočio u more da spasi sina, umro u bolnici

Državljanin Srbije star 40 godina kojeg su talasi u Gortanovoj uvali kod Pule bacili na stene nakon što je skočio u more da spasi sina preminuo je u bolnici.

Izvor: index.hr, N1

Petak, 30.06.2017.

12:41

Pula: Srbin skočio u more da spasi sina, umro u bolnici
Getty images

Muškarac se juče oko 12.20 sati umalo utopio u uzburkanom moru, nošen jakim talasima koji su ga bacali na stene, prenela je regionalna TV N1 pisanje "Glasa Istre".

Dvojica pulskih spasilaca uskočila su u more i izvukli ga, ali je on bio bez svesti i nije mu se mogao osetiti puls.

Na plaži su se našle i dve lekarke, a brzo je došla ekipa hitne pomoći i započela s reanimacijom. Gotovo pola sata pokušavali su muškarca vratiti u život i konačno i uspeli. Potom je prevezen u bolnicu.

Kako prenosi "Glas Istre", 40-godišnjak je u moru završio želeći da spasi 12-godišnjeg sina kojeg je, dok je fotografisao sa stene, u more povukao talas. Otac je odmah skočio za njim te su zajedno počeli plivati prema obali kroz velike talase.

Sin je bolje prošao od oca, s nekoliko ogrebotina, ali je bio u velikom šoku pa je i on prevezen u bolnicu, piše "Glas Istre".

Direktorka bolnice Irena Hrstić potvrdila je da je 40-godišnji državljanin Srbije preminuo, prenosi "Indeks".

"Bilo je ključno da prođe 24 sata, a potom i prva tri dana oporavka, tokom kojih je bilo potrebno kontrolisati infekcije u organizmu", rekla je ona "Regional Expressu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: