Žestok politički potres preti Americi, sat otkucava

Finansiranje aktivnosti federalne vlade SAD biće obustavljeno 28. aprila ako Kongres i administracija Donalda Trampa ne usvoje zakon o budžetu za 2017. godinu.

Izvor: B92

Utorak, 25.04.2017.

13:24

Žestok politički potres preti Americi, sat otkucava
Foto: GettyImages

To će prouzrokovati blokadu vlade, a na stotine hiljada državnih službenika će biti poslato na neplaćeno odsustvo, dok će mnoge državne agencije i nacionalni parkovi zatvoriti svoja vrata, javlja "Glas Amerike"

"Mislim da želimo da vlada nastavi sa radom", izjavio je Tramp prošlog četvrtka, izrazivši nadu da će Kongres usvojiti zakon o budžetu i možda prerađeni zakon o zdravstvenoj zaštiti, prenosi agencija Rojters.

Predstojeći vikend, takođe, ima politički značaj, pošto će 29. aprila biti 100 dana od dolaska Donalda Trampa na vlast.

Američki zakonodavci su u decembru usvojili zakon kojim se odobrava finansiranje vlade i vladinih agencija do 28. aprila.

Na Kongresu je sada da postigne dvopartijski kompromis o novom zakonu kako bi moglo da se nastavi finansiranje budžetskih korisnika u fiskalnoj 2017. godini, koja se završava 30. septembra, piše Ju-Es-Ej tudej.

Moguće je i da zakonodavci usvoje kratkoročne mere kako bi se nastavilo finansiranje vlade u narednih nekoliko dana i nedelja posle isteka roka u petak, što bi im omogućilo dodatno vreme za pregovore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: