"Vučiću bih u lice rekao šta Srbija zna o njegovom bratu"

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić pozvao je predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića na televizijski duel.

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2017.

17:27

Foto: Tanjug, arhiva

Jeremić je naveo da poziva Vučića na TV duel kako bi mu "u lice rekao ono što Srbija zna o njegovom bratu".

Obraćajući se građanima Kruševca, Jeremić je rekao da je danas u Srbiji "sve potpuno ogoljeno" i "da su oni apsolutno spremi na sve, ali nisu spremni na mene i nisu spremni na nas".

"Danas je premijer održao konferenciju za medije, sablažnjavao se nad stvarima koje se govore o njegovom bratu. Ja ga još jednom pozivam na TV duel da mu u lice i pred kamerama kažem ono što Srbija zna o njegovom bratu i to jednu po jednu stvar u detalje, stvari koje se završavaju ovog Uskrsa", kazao je Jeremić.

Navodeći da je Srbija u "teškoj situaciji" i "da smo u mnogim stvarima spali na vrlo niske grane", Jeremić je kazao da takvo stanje "može i mora da se promeni u zemlji kojoj je Bog dao sve".

"Imamo plodnu zemlju, rudna bogatstva, povoljan geografski položaj i što je najvažnije, vredne, obrazovane, pristojne i sposobne ljude koji su u stanju da se dokažu samo kada im se pruži prilika. Kandidovao sam se kako bi svako imao priliku da se pokaže i da bi svako mogao da pristojno živi od svog rada, bez da ikoga moli, bez da pred bilo kim kleči i bez da nosi pelene", kazao je bivši ministar spoljnih poslova.

Navodeći da je u Kruševcu nekada "carovao car Lazar, a da danas caruje Bratislav Gašić", Jeremić je pozvao stanovnike tog grada "da razmisle o razlici između Lazara i Bate".

"Danas se na ikonama slika Bata, to je njihov doživljaj Srbije, to je njihov doživljaj vrednosti, to su oni, to je nešto što mora da ode u prošlost, to je nešto čemu imamo snage da vidimo leđa samo ako izađemo i ako budemo glasali", rekao je Jeremić.

Jeremić je u pratnji supruge Nataše i oko 200 pristalica, među kojima su bili i predsednici Nove Srbije i Narodnog pokreta Srbije, Velimir Ilić i Miroslav Aleksić, prošetao glavnom gradskom ulicom, a na kraju šetnje se pozdravio sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su na štandovima u centru Kruševca delili propagandni materijal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: