Sreda, 15.03.2017.

17:37

Jeremić: Ko govori istinu - Merkelova ili Vučić?

Predsednički kandidat Vuk Jeremić kaže da nije jasno ko govori istinu, nemačka kancelarka Angela Merkel ili premijer i predsednički kandidat Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Jeremić: Ko govori istinu - Merkelova ili Vučić?

"Spoljna politika Srbije se danas svodi na sramnu trgovinu u kojoj naši vlastodršci od Zapada dobijaju podršku za sprovođenje represije nad sopstvenim narodom, a zauzvrat daju nacionalne, državne i ekonomske resurse, pre svega na Kosovu i Metohiji", izjavio je u Prijepolju Jeremić.

On se osvrnuo i na sastanak Vučića sa Merkelovom.

“Juče je naš premijer imao sastanak sa kancelarkom Merkel, to je sudeći po njihovim osmesima i zagrljajima bio jako dobar sastanak, ali na tom sastanku naš premijer nije otvorio pitanje otimačine srpske imovine na Kosovu od strane ilegalnih prištinskih institucija. O tome je mogao da razgovara, a izabrao je da ne razgovara“, istakao je Jeremić.
Jeremić je premijera Srbije Aleksandra Vučića upitao zašto je to tako i da li je moguće da spoljna politika Srbije treba da se svodi na samo puko predavanje nacionalnih interesa i dobijanje domaćih zadataka.

On je naglasio da je nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila Vučiča i za 1,16 odsto ekonomskog rasta.

“Godišnji rast BDP-a od 1,16 odsto koji je pomenula kancelarka Merkel nije ista cifra koju pominje premijer Vučić, a on je nije ispravio. Ne znam ko govori istinu“, rekao je Jeremić.

Jeremić je zaključio da se spoljna politika Srbije vodi na najblaže rečeno nestručan, a vrlo verovatno poguban način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: