"Piromanija" u BG: Čamcem u akciju, obračun "navijača"?

Prošle noći je izgoreo deo beogradskog splava Fristajler, a zatim je požar izbio i u klubu Tilt.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

16:23

Incidente su verovatno izazvale iste osobe, koje su na mesta zločina stizale čamcem.

Organizovani kriminal, "poruka", "obračun" ili nešto četvrto, tek u incidentima koji su se noćas desili u Beogradu nije bilo povređenih.

To može da znači da su požari izazvani tako da ne bude žrtava, što navodi na zaključak da se radi o nekakvoj "opomeni" ili "upozorenju".

Najpre su oko dva sata iza ponoći dve osobe čamcem stigle do splava Fristajler, bacile zapaljive materije, spekuliše se da se radil ili o bakljama ili o Molotovljevim koktelima, a zatim su se, takođe vodenim putem, prebacile do podnožja Brankovog mosta, gde je na meti bio i klub Tilt.

Radnik koji je čuvao Fristajler tokom noći je spavao, kako je rečeno reporteru B92, a požar je gasilo pet jedinica vatrogasaca sa pet vozula.

Pretpostavlja se da se radi o obračunu kriminalnih grupa, a novinar Blica Vuk Cvijić rekao je da se sumnja da "usluge" popularnim ugostiteljskim objektima pružaju osobe koje se u javnosti nazivaju pripadnicima navijačkih grupa.

Obračuni su, prema njegovim rečima, postali česta pojava, a dodaje i da se nada da će policija utvrditi da li se zaista radi o "obračunu za teritoriju".

Iz MUP je stiglo šturo saopštenje u kom se navodi da se "utvrđuju činjenice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: