Mićunović: Glavni potencijal Srbije su mladi ljudi

Izvor: B92

Utorak, 14.10.2003.

13:50

Default images

Predsednik Skupštine zajednice Srbija i Crna Gora Dragoljub Mićunović ocenio je u utorak da Srbija mora izgraditi institucije da bi poboljšala svoju pregovaračku poziciju u svetu. Srbija mora izgraditi sve institucije sistema, kao što je mesto predsednika, skupština i druge, rekao je on na centralnom skupu Grupe eksperata za prosperitet Srbije.

Prema rečima Mićunovića, nepostojanje izgrađenih institucija stvara teškoće Srbiji i otežava joj pregovaračku poziciju u svetu. Mićunović je istakao da su mladi stručnjaci glavni potencijal zemlje i izrazio uverenje da se Srbija, uz njihovu pomoć, može vratiti na svetsko tržište. Prema rečima izvršnog direktora GEPS-a Jovana Filipovića, to je organizacija koja je nastala na inicijativu srpskih stručnjaka sa svetskih i domaćih univerziteta i oni će raditi na stvaranju virtualnog univerziteta i tržišta. Filipović je istakao da će GEPS raditi i na organizovanju niza predavanja na kojima će učestvovati naši najistaknuti stručnjaci iz dijaspore i zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: