Ledeni dani do srede, ponegde i -25 stepeni

U Srbiji će do srede biti veoma hladno, nastavljaju se ledeni dani sa jutarnjom temperaturom od -18 do -10, dok će u planinskim predelima biti i do -25 stepeni.

Izvor: B92

Subota, 07.01.2017.

13:08

Ledeni dani do srede, ponegde i -25 stepeni
Foto: GettyImages

Najviša dnevna od -12 do -5 stepeni. Sutra će na severu i zapadu zemlje biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno i potpuno oblačno, na istoku i jugoistoku ponegde provejavanje slabog snega.

Vetar slab i umeren, severozapadni, na istoku i u planinskim predelima jak. Jutarnja temperatura od -18 do -13 stepeni, u planinskim predelima oko -25C, a najviša dnevna od -12 do -7 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Uveče i u toku noći postepeno naoblačenje sa istoka, mestimično sa slabim snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

U Beogradu će tokom većeg dela dana biti pretežno sunčano i veoma hladno uz slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od -16 do -13C, najviša dnevna oko -7 stepeni. Uveče postepeno naoblačenje, a u toku noći u pojedinim delovima grada slab sneg.

Prema prognozi za narednih nedelju dana u ponedeljak će biti oblačno, mestimično sa slabim snegom. Do četvrtka u većini krajeva suvo, samo se u utorak i sredu na jugoistoku i istoku ocekuje provejavanje slabog snega. Od petka oblačno, mestimično sa snegom.

Do srede veoma hladno (ledeni dani), u jutarnjim satima sa umerenim i jakim mrazem, zatim postepeni porast temperature.

Biometeorološka prongoza, za nedelju, 8. januar:

Osobama sa srčanim i cerebrovaskularnim tegobama se i dalje savetuje izvesna opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su pospanost, nervoza i glavobolja.
Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatan oprez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: