U palom avionu hor Crvene armije, išli na doček u Siriju

Među putnicima palog ruskog vojnog aviona u Crno more su i članovi ansambla Aleksandar Aleksandrov, nekadašnjeg hora Crvene armije.

Izvor: B92

Nedelja, 25.12.2016.

10:51

U palom avionu hor Crvene armije, išli na doček u Siriju
screenshot

Hor ruskih vojnih snaga je osnovan 1928. godine, nosi ime po prvom upravitelju i tvorcu himne Sovjetskog Saveza.

“Danas je prilikom izvršavanja planiranog leta u 5.25 sa aerodroma u Adleru, u 5.27 sa radara nestao avion Tu-154 Ministarstva odbrane Rusije. U avionu se nalazilo osam članova posade i 84 putnika. Radi se o oficirima oružanih sila Rusije, kao i o umetnicima ansambla Aleksandrov koji su leteli da čestitaju Novu godinu grupi pripadnika ruskog vazduhoplovstva u Siriji, kao i devet predstavnika ruskih medija“, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Pročitajte još: Ruski avion poleteo ka Siriji, srušio se u Crno more

Dodao je da su na oko kilometar i po od obale Crnog mora kod grada Sočija, na dubini od oko 70 metara, pronađeni delovi aviona i da se potraga nastavlja.

“U oblasti u kojoj se traga za avionom su angažovana četiri broda i pet helikoptera, kao i bespilotne letelice. U Soči stiže komisija Ministarstva odbrane Rusije na čelu sa zamenikom ministra, generalnom armije Pavlom Popovom“, zaključio je Konašenkov. Ansambl “Aleksandrov“ sačinjavaju izuzetni umetnici solisti, hor, orkestar i igrači i u svom sastavu je imao 146 članova.

U celom svetu ovaj ansambl stavljaju u rang sa ruskim brendovima poput Boljšoj teatra, Ermitaža, Tretjakovske galerije i Muzeja dijamanta moskovskog Kremlja. Hor peva na gotovo svim jezicima, uključujući i kineski, indijski, turski.

"Aleksandrov" je već nekoliko puta nastupao pred beogradskom publikom. Poslednji put je bilo 2015. godine u Domu sindikata, a to je bio 11. po redu koncert ovog ansambla u srpskoj prestonici. Tada je publika uživala u pesmama poput "Oči čarne", "Kaćuša", "Kaljinka", a posebno iznenađenje je bila i numera "Tamo daleko".

Svojim umetničkim angažmanom "Aleksandrov" je dao veliki doprinos negovanju autentične ruske tradicije i svetske kulturne baštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: