Jovanović Vučiću i Nikoliću: Založite se za odlaganje

Predsednik LDP Čedomir Jovanović pozvao je predsednika i premijera Srbije da se založe da se najavljeni referedum u Republici Srpskoj (RS) odloži.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

20:52

Jovanović Vučiću i Nikoliću: Založite se za odlaganje
Tanjug

Jovanović je naveo da se se organizovanjem referenduma krši poredak Bosne i Herceovine i dovodi u pitanje mir između Bošnjaka i Srba.

"Srbija mora da utiče da se referendum o Danu RS, zakazan za 25. septembar, odloži i tako zaustavi sarajevski i banjalučki nacionalizam koji stoje iza njega. On šteti najviše Beogradu, zbog čega je potrebno da se čuje da je Srbija za njegovo odlaganje", naveo je Jovanović u saopštenju.

Lder LDP-a je ocenio da inat ne sme biti "način našeg reagovanja" i da na pogrešne poteze zvaničnog Sarajeva, Srbija treba da odgovara razumom.

"Bosni i Hercegovini je potreban mir, i taj mir je podjednako potreban i Bošnjacima, i Hrvatima, i Srbima, i mi zato moramo biti čuvari tog mira, a ne ratni huškači", zaključio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: