Kijev u strahu: Rusi mogu da napadnu u svakom trenutku

Na istoku Ukrajine i dalje ginu ukrajinski vojnici, a Kijev strahuje da bi uskoro mogla da počne nova ofanziva proruskih i ruskih snaga.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2016.

10:13

Kijev u strahu: Rusi mogu da napadnu u svakom trenutku
Getty Images

Kako je rekao portparol ukrajinske vojske Andrej Lisjenko, ruski vojnici ulaze i izlaze iz Ukrajine u okviru akcije dopremanja naoružanja u region Donbasa.

“Na severu Krima ruske snage imaju manevre, a u pojedinim trenucima kretanje na kontrolnim tačkama na Krimu se zaustavlja pod komandom ruske strane. Moramo da shvatimo da u svakom trenutku okupacione snage mogu da povedu ofanzivu u različitim razmerama“, rekao je Lisjenko.

Prema njegovim rečima, uz vojsku su i komandanti ruskih oružanih snaga koji se nalaze na liniji razgraničenja između Ukrajine i Krima.

Kako se navodi, ukrajinska vojska je u pripravnosti za moguću rusku agresiju pošto je pojačano kretanje trupa duž cele linije demarkacije u istočnoj Ukrajini.

Na pitanje novinara da li očekuje napad, Lisjenko je odgovorio da on može da se dogodi u svakom trenutku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: